petshop

adanapapim.net alanyapapim.net anadoluyakasipapim.net ankarapapim.net antalyapapim.net atakoypapim.net avcilarpapim.net avrupayakasipapim.net bahcelievlerpapim.net bahcesehirpapim.net bakirkoypapim.net besiktaspapim.net beylikduzupapim.net bodrumpapim.net bursapapim.net denizlipapim.net diyarbakirpapim.net esenyurtpapim.net eskisehirpapim.net etilerpapim.net fatihpapim.net gazianteppapim.net halkalipapim.net istanbulpapim.net izmirpapim.net izmitpapim.net kadikoypapim.net kayseripapim.net kocaelipapim.net konyapapim.net kurtkoypapim.net kusadasipapim.net malatyapapim.net maltepepapim.net mecidiyekoypapim.net mersinpapim.net nisantasipapim.net pendikpapim.net samsunpapim.net sirinevlerpapim.net sislipapim.net taksimpapim.net umraniyepapim.net

vip bayan
Konya Evden Eve Nakliye Ahırlı Evden Eve Nakliye Akören Evden Eve Nakliye Akşehir Evden Eve Nakliye Altınekin Evden Eve Nakliye Beyşehir Evden Eve Nakliye Bozkır Evden Eve Nakliye Cihanbeyli Evden Eve Nakliye Koçarlı Evden Eve Nakliye

escort Konya

19 Aralık 2023 - Salı

MİLLİ EĞİTİM’DE NELER YAPILABİLİR?

Geçen hafta başladığımız yazımıza bu hafta MİLLİ EĞİTİM’de neler yapılmalı onları da yazacağımızı yazmıştık.

Yazar - YÜCEL KEMENDİ
Okuma Süresi: 3 dk.
69 okunma
YÜCEL KEMENDİ

YÜCEL KEMENDİ

-
Google News

Bugüne bunları yazmak istiyorum.

Öncelikle geçen haftaki yazımı yanlış bulanlara seslenmek istiyorum.

Değerli dostlar ben öneri getirmeden eleştirmiyorum. Sadece eleştirmek ülkede kaos yaratır onu da biliyorum.

Ben sadece ülkemizin, çocuklarımızın geleceğinin yararına olacağını düşündüğüm önerileri yazmak istiyorum.

4+4+4 yerine geleceğin ihtiyaçları doğrultusunda yeni bir yapılanmaya mutlaka ve hemen gidilmelidir.

Yeniden yapılanma da Osmanlı Sıbyan Mektebi örnek alınmalı, çocuklarımız daha küçük yaşta zorunlu eğitime başlamalıdır.

Temel eğitimin birinci basamağı ilkokul 5 yıl.

İkinci basamak ortaokul 2 yıl yeterlidir.

Çocuklarımızın ilkokuldaki ilgi, yetenek ve akademik başarısına göre iki yıllık ortaokulda yönlendirme sınıflarına alınmalı

Lisede meslek liselerine ya da fen liseleri ya da sosyal bilimler liselerine gönderilmelidir.

Bugünkü Anadolu liseleri derhal kapatılmalı seviyesi fen liselerine yakın öğrencilerin gideceği her ile bir ya da iki yeni müfredatı hazırlanmış yeni Anadolu Lisesi ya da çok amaçlı lise açılmalıdır.

Lise öğrenim süresi eskiden olduğu gibi üç yılı geçmemelidir çünkü 4. yıl gençlerimizi oyalama yılı olmaktan öteye gitmemektedir.

Bu doğrultuda, öğrencilerden yüzde kaçı meslek liselerine, yüzde kaçı üniversite odaklı liselere yönlendirilecek bunlar da belirlenmelidir.

Ülkemizde kısa, orta ve uzun vadeli hangi sektörlere hangi elemanlara ihtiyaç var onunda tespiti yapılmalı ona göre öğrenci yönlendirmesi yapılmalıdır.

Bugün için turizm ve tarım, yarın başka bir alan göz önünde bulundurulmalıdır.

Bilişim Çağı’nda bilişimi pas geçemeyiz bu alanda gençlerimizin desteklenmesi halinde mucizeler yaratacaklar bizim gençlerimiz olacaktır.

Sanayinin hemen her alanında olduğu gibi, sosyal yaşamın her alanında da çok daha donanımlı ara insan gücü göz ardı edilmemelidir.

Gençlerimizi üniversite kapısında hüsrana uğrama yerine bu meslekleri canı gönülden yapmaya aday mesleki teknik eğitimi alan gençler olarak yetiştirmek ön planda tutmalıyız.

Üreten, yaşam kalitesini yükselten, dört dörtlük bir mesleki eğitim, sadece bugünü değil, geleceği de kurtaracağını bilmemiz gerekir.

Haftaya önerilerimizi yazmaya devam edeceğiz.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
petshop
mecidiyekoyilan.com sisliclub.com bakirkoynet.com halkalibeste.com avcilartasarim.com sirintepeevleri.com bahcesehirkonut.com taksimpark.com besiktastayim.net kartalpartnerler.com mykadikoy.com umraniyeilan.com anadoluchat.com maltepeozel.com ankabeylikduzu.com opendik.com avrupasabah.com kocaeligrafiktasarim.com niceantalya.com atakoykbb.com eskisehireleman.com muglafethiye.com sakaryagunlukkiralik.com muglalilaremlak.com malatyayolyardim.com denizliavize.com konyakonutborsasi.com kayseriliforumu.com ankaraenglishtime.com bursawikipedia.com neizm.com